Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Intervju med de tävlande banden i RELEASED - Live & Unsigned, 27/11 Göteborg | FESTIVALPHOTO
 

Intervju med de tävlande banden i RELEASED - Live & Unsigned, 27/11 Göteborg

Delfinal tre går av stapeln på lördag här får ni de fyra deltagande banden.

1. Vilka är ni? Beskriv er musik.
2. Hur länge har bandet existerat?
3. Varför är ni fortfarande osignade?
4. Vad var det som fick er att söka till RELEASED - Live & Unsigned?
5. Två utav priserna väger ju jäkligt tungt; en spelning på Zeppelin Stage på Sweden Rock Festival 2011, och inspelning, tryck och distribuering av 18 000 singlar. Vilket pris väger tyngst för er och gör er lite extra våta i blicken?
6. Hur tänker ni vinna juryns och publikens röster imorgon? Vad kan de förvänta sig av er?

BENESSER

- Vi är tre killar, släktingar faktiskt, som har bott grannar hela livet, så vi är uppväxta tillsammans och har spelat musik ihop sedan åtta-nio års åldern. Musiken vi spelar är en slags tekniskt driven progressiv rock, ganska dynamisk som kan vara både hård och lugn.

- Tolv år, men musiken har förändrats hela tiden. Vi har varit inne på både 70- och 80-tals influenser men nu har vi ett eget sound, ett som kanske kan vara svårt att sätta fingret på eller jämföra med något annat band.

- Vi har mest tagit tid på oss att skriva musik och har aldrig riktigt känt någon brådska med att ta nästa steg. Vi har fått mycket spelningar ändå. Men nu känner vi oss redo att hitta något bra, det har vi inte gjort hittills.

- Vi kom över tävlingen på någon hemsida och anmälde oss av bara farten. Vi har varit med i många musiktävlingar och denna hade ju väldigt bra priser.

- Det måste vara inspelningen. Fast vi håller visserligen på för att få spela live, så det beror på lite hur man ser det, nyttan eller nöjet.

- Genom våran musik helt enkelt. Publiken kommer att få höra, för att citera en recensent ”ljud bortom fysikens lagar”. Vi erbjuder något som sticker ut!
http://www.myspace.com/benessermusic


DAYS OF JUPITER

- Vi spelar modern hårdrock med influenser från både den moderna och traditionella hårdrocken. Vi är ute efter att göra tung musik, med tunga riff och kombinera det med melodiös sång.

- Sedan i januari. Tidigare har vi hållit på i ett annat band, Trace Of Lords, som bland annat kom på tredje plats i Bandit Unsigned och varit förband till Nazareth. Men när det började gå riktigt bra visade det sig att folk inte riktigt hade tid att satsa. Så vi tog in ny trummis, kompgitarrist och basist, bytte namn och satsar nu med Days Of Jupiter.

- Vi har inte hunnit så mycket, då vi har skrivit nytt material, spelat in lite och haft en del gig längs Norrlandskusten. Med de kontakter vi har så är vi ganska nära, det är nog bara en tidsfråga. Så vi är på rätt väg.

- Våran sångare såg en länk på facebook faktiskt, och tyckte det såg intressant ut med häftiga priser. Egentligen kom vi med till uttagningen i Helsingborg men kunde inte då, så nu får vi komma till Göteborg istället.

- Det är svårt att säga, båda smäller egentligen lika högt. Rent kommersiellt så kan väl en singel med Sweden Rock Magazine ge mest PR, men det skulle vara skitkul att spela på Sweden Rock, att få se sitt band på en SRF-affisch med stora namn och komma söderut och visa upp sig i en publik där.

- Vi ska levera bra musik med inlevelse. Vi är ett energifyllt band och när det fungerar bra i bandet smittas det av till publiken, så hittills har vi har fått bra recensioner för våra spelningar.
http://www.myspace.com/daysofjupiter


LUCY SEVEN

- Oj vad svårt det blev, direkt. Vi spelar hårdrock med synthar, lite åt PAIN-hållet.

- Sedan hösten 2008.

- Det finns en jättebra förklaring till det och det är att vi bara har skickat till ett bolag. Vi har tidigare spelat in en EP med fem låtar, helt egenproducerad, som gav oss bland annat en spelning på Gibson-scenen på Sweden Rock 2009. Sedan valde vi att lägga lite extra krut på plattan som ligger färdig nu, så härifrån gäller det bara att hitta rätt bolag.

- Det kändes som ett bättre alternativ mot Bandit-prylen, det känns mer seriöst.

- Giget helt klart. Sedan är det inte fy fan att få 18 000 singlar distribuerade heller, båda priserna är ju jävligt bra.

- En otroligt jävla bra liveshow. Ingen har varit missnöjd än!
http://www.myspace.com/lucysevenmusic


EVIL CONSPIRACY - Fredrik, sång

- Vi är ett heavy metalband med vissa thrash- och progressiva inslag.

- Bandet har existerat i annan form i ungefär tio år, men i den nuvarande formen är det snart två år.

- Ja, för att skivbolagen inte har vetat bättre, haha. Nej men vi har ju skickat ut en massa material men det har inte riktigt nappat. Jag vet inte varför faktiskt.

- Att gå framåt helt enkelt och få visa oss. Det är bra priser och ett bra sätt att marknadsföra oss på.

- För min del, och det tror jag att de andra kan skriva under på också, så är det nog singeln. Det är jättebra marknadsföring. Men spelningen är också bra såklart.

- Precis som vanligt, så kan de vänta sig ett stort drag, ett stort hjärta och en fruktansvärd talang, hehe!
http://www.myspace.com/evilconspiracyband


Delfinalen sker på Parken i Göteborg, lördag den 27 november och har förutom de tävlande banden även MY DEAR ADDICTION och ZOMBIEKRIG på scen.

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook


|Hem|