Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Diabolical - Ars Vitae | FESTIVALPHOTO
 

Diabolical - Ars Vitae

 Betyg

Artist: Diabolical
Album: Ars Vitae (ViciSolum Productions)
Genre: Black/death metal

Det här är första gången jag kommer i kontakt med Diabolical och det första som slår mig är hur i h*e jag har kunnat missat dem. Det här är ju bra skit!
Ars Vitae innehåller sjutton spår, varav fyra nya studiolåtar, nio tidigare osläppta livelåtar och den re-mastrade EP’n Deserts Of Desolation från år 2000.

Det här bandet är tight! Alla spår håller en kvalité som skvallrar om att Diabolical haft skickliga musiker från start. Musiken skiljer sig något från genren i och med den tekniska inriktningen, jag hör lite black och mycket döds och det är gjort med stor finess. Ljudkvalitén på liveinspelningarna är riktigt bra och låtar från alla plattor finns med. Jag lyckades inte hitta vilken konsert det är taget ifrån, men jag önskar att jag var där.

Lite negativ feedback har jag dock. Av de fyra nya låtarna är två instrumentala, Ortus, en introlåt på 49 sekunder, och Infvitable Fatvm på 3 minuter och 4 sekunder. Alltså cut the crap tänker jag, släpper man fyra nya låtar är min åsikt att man som lyssnare ska få fyra ordentliga sådana, det blir lite väl snopet när två utav dem är instrumentala och tyvärr ganska intetsägande.

Sightless 6 och Eye är dock helt genialiska. Påminner något om Behemoth fast mindre vansinnigt och oj, det här är bra. Låtarna håller en fantastisk kvalité, det är stort, tungt och mäktigt. Dessa två spår höjer betyget till en stark fyra då de är mycket, mycket lovande för Diabolicals framtid och jag är väldigt spänd på att höra vad som kommer härnäst.

Spår
1. Ortus
2. Sightless 6
3. Infvitabile Fatvm
4. Eye
5. Rcs – live
6. The Gallery of Bleeding Art – live
7. Ashes II – live
8. The One Who Bleeds – live
9. Under My Skin – live
10. Vertigo – live
11. Extinction – live
12. Children of the Mushroom Cloud –live
13. Suicidal Glory – live
14. Ashes
15. Guidance of Sin
16. Deserts
17. The Dreaming Dead

http://www.diabolical.se
http://www.myspace.com/religionist
www.facebook.com/diabolicalofficial

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook


|Hem|