Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Summoned Tide, House of metal Umeå | FESTIVALPHOTO
 

Summoned Tide, House of metal Umeå

 Betyg

Det unga bandet från Robertsfors, 6 mil norr om Umeå har ett stort kapital. Jag förmodar att bandets föräldrar var dem som skakade loss mest på golvet framför scenen. Familj och vänner är viktigt om man ska lyckas. Ronnie Björnström har även här en stor del i bandets utveckling, precis som för Live Elephant! Medlemmarna i Summoned Tide var knappt födda när Live E startade sin resa. Jag hoppas att bandet får den hjälp att utvecklas som det behöver och att det går lite snabbare.

De hinner spela två låtar sen kraschar virveln för trummisen Niklas Åström. Frontmannen Rickard Thelin är snabb att skicka gliringar att trummisar alltid ska slå sönder saker. Stämningen verkar vara hög i bandet som det ska vara men avbrottet stör dem inte! Rickard – En trummis jobb är att slå på saker och då går dem sönder! :D

Rickard sjunger bra och jag får lite Edguy känlsa över sången. Precis då lägger de upp ”Blum dum fairies and pottery goblins, då gör han ett kortare growl inslag som låter helt okej. De röjer genom spellistan och verkar ha grymt roligt. Det kommer ingen cover, det är jag glad över. Kör er grej och lär er av det!!

Vi kommer höra mer från er!

Skribent: Mats Söderholm
Jag har inte Facebook


|Hem|