Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Cold Body Radiation - The Great White Emptiness | FESTIVALPHOTO
 

Cold Body Radiation - The Great White Emptiness

 Betyg

Artist: Cold Body Radiation
Album: The Great White Emptiness (Dusktone)
Genre: Post-black metal

Det här är debutplattan från det Nederländska enmansprojektet, startat 2009 av M. Jag skulle vilja beskriva det som någon form av shoegaze-post-black metal. Lugna, stilla partier varvas med skrik och distade, skräniga gitarrer. Sången är otydlig och den göms långt bakom instrumenten. Jag får verkligen känslan av att den här typen bakom musiken är helt inne i sig själv och det han gör.

Jag är inte speciellt bevandrad inom post-black, men det här är inte så himla illa. För ja, det är skränigt. Men melodierna... De är som en resa genom drömmar, plågsamt och vackert. Man skymtar både ljus och mörker och det får mig att vilja sluta ögonen och lyssna vidare. Jag finner någon slags ro av musiken, tredje låten White Light till exempel, den är underbar.

Men jag liksom mätt fram mot slutet. Det blir lite väl skrapigt och segt och skrikigt på samma gång. Jag tror att, är man inte öppen för den här typen av musik så kan det lätt bli outhärdligt. Förstår man det däremot, då ska man absolut och definitivt lyssna på den här plattan.

Spår
1. Emission
2. Loss
3. White Light
4. Silver
5. Radiance
6. Nothing
7. Endless Purity
8. The Great White Emptiness

http://www.myspace.com/coldbodyradiation

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook

Keggo Keggo Skriven 2011-03-07 10:54:25
Det låter helt klart spännande det. Jag får ta och kika in dem.

|Hem|