Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Imperial State Electric: In Concert! | FESTIVALPHOTO
 

Imperial State Electric: In Concert!

 Betyg

Review884_Imperial_State_Electric_-_In_Concert!_artwork

Nej, det är inte en liveskiva, som titeln verkar skvallra om. Det är däremot en samling covers som bandet har framfört under sina konserter. Här hyllar man gamla rockhjältar som Chuck Berry, The Runaways och förstås The Beatles.

Att bandet gör originalen rättvisa är inget att tveka på. Nicke Andersson har rockhjärtat på rätt ställe och han skulle inte släppa något som skulle kunna betraktas som likskändning. Vad man ska fråga sig är väl om det är nödvändigt att släppa en sån här skiva. Är det inte bättre att satsa på att skriva nytt, eget material?

Nja, jag tycker faktiskt det är helt legitimt att släppa den här plattan. En hommage till personerna som har inspirerat bandets musik känns helt rätt. Det här är låtar som inte brukar förekomma på coverplattor, och de är tolkade av precis rätt personer. Längden på skivan är också lagom, ”varsågoda, sex covers medan ni väntar på nästa fullängdare”. Inte ett för stort projekt, men helt klart en skiva värd att köpa.

Fast det var ju det där med namnet. ”In Concert!” är som sagt lite missvisande. Man blir ju lite sugen på en liveskiva också...

Skribent: Fredrik Tideman
Jag har inte Facebook


|Hem|