Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Faithful Darkness ägde The Tivoli | FESTIVALPHOTO
 

Faithful Darkness ägde The Tivoli

 Betyg

Belysningen är svag, ölglasen klirrar och förväntningarna ligger i luften. Klockan slår halv 9 denna fredagskväll och introt ljuder ur högtalarna och inleder Faithful Darkness gig på The Tivoli i Helsingborg.

Det är en rätt så ung publik som samlat sig på the Tivoli denna februarikväll och man märker tydligt vem publiken är på plats för att se. Faithful Darkness stjäl uppmärksamheten av huvudbandet Cloudscape och kör en tight spelning som knappast gjorde någon i publiken besviken.

Ny keyboardist
Höganäsbandet drar igång med inledningslåten Stay awake från deras debutalbum In shadows lies Utopia och publiken hänger på. Det verkar inte finnas något slut på sångaren Erik Nilssons energi, vilket smittar över sig på publiken som inte är sen att haka på och bildar en moshpit - till somliga fotografers förfäran.
Kvällens gig är det första för Faithful Darkness nya keyboardist, Joakim Strandberg-Nilsson. Något spår av nervöshet från keyboardistens sida lägger undertecknad inte märke till, snarare verkar Strandberg-Nilsson som en infödd del av "Faithful-familjen" och verkar ha blivit emottagen med öppna armar av de övriga bandmedlemmarna.

Låtutbud
Bandet bjuder på godbitar från debutplattan, varav Bound to Illusions och In Shadows Lies Utopia bör nämnas som extra sköna för örat. Till på köpet blev det en världspremiär för låten Hate injection som uppskattades mycket av publiken. Bandets energi förstör dock låten Black Mirrors Reflection som körs i ett allt för snabbt tempo. Denna skada repareras galant med avslutande Pure Silence. Även om Pure Silence är en av de äldsta, så är den klart en av de bästa låtarna som Faithful Darkness har producerat. Låten lägger punkt för en lyckad spelning från Faithful Darkness sida och undertecknad rekommenderar ett besök på nästa spelning av FD.

Skribent: Malin Valtonen
Jag har inte Facebook


|Hem|