Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Inför Sweden Rock med Seventribe | FESTIVALPHOTO
 

Inför Sweden Rock med Seventribe

Seventribe, det kaxiga metalcorebandet i rosa skjortor, gick till slut segrande ur tävlingen Released - Live & Unsigned som hölls i slutet av förra året. Det kanske mest ärofyllda priset av alla var en spelning på Zeppelin Stage på Sweden Rock Festival i år, så jag kollade läget med grabbarna inför den stundade spelningen med en högst suspekt mailintervju - svaren får ni tolka själva...

- Hej Seventribe! Hur känns det nu när det är så nära? Hur förbereder ni er?

Juan Fatale: Det känns riktigt bra, vi förbereder oss som vanligt på att gå ut och kriga som vi alltid gör live.
Recarrdo: Mycket stretching.
Mike Thaison: Ett sällan skådat scenario är att man kan prestera med discopung. En rejäl avspolning är därför nödvändig. Sen lägger man till med ett bra lager med talk och även en tepåse, där ligger grunden för en bra prestation! Vi förespråkar inte, inte heller avfärdar vi övertändningar, det ena ger
det andra och för också med sig lovsång!

Ett av priserna var en singelinspelning i samarbete med Supernova Records, vilket resulterade i "Dream Me" som släpptes tillsammans med majutgåvan av Sweden Rock Magazine.
- Vad har ni fått för respons på det här släppet? Har ni märkt av ett ökat intresse för er i samband med detta?

Juan Fatale: Min svarta spåkula svarar ja på ovanstående fråga, responsen är grym och vi får hålla i hatten för nu blåser det Tribevindar överallt! Sen har Jäger styrt riktigt feta spelningar holyfuck!!!
Recarrdo: Jag fick en extra kram av mamma i helgen.
Mike Thaison: En ökning i paritet med hur pass mer populär man blev med integralhjälm till sin Yamaha FS1 i stället för störtkruka eller toppluva. Beroende på vilket land man var i. Fler vill göra sig påminda om sin existens på t.ex Lunarstorm men framför allt Facebook assbook.

- Berätta varför man ska pallra sig in på området och se er på onsdag! Vad kommer ni att bjuda på?

Juan Fatale: En bra anledning är att om man tar sig in i området så får man se massa andra band också men den bästa är att man kommer få massa metal uppkörd i röven när man ser oss.
Recarrdo: Nåt utöver det vanliga.
Mike Thaison: Ett stort antal glaskulor kommer porla ner på ett mellanstort flak av rostfritt stål. Kakafonin utgör en grund för all vår metallkänsla med inslag av rosenvatten och vanilj. Dra en förgrund på harpan så inser du djupet.

- Kommer ni att finnas tillgängliga under festivalen för fans som vill byta ett ord eller två med er?

Juan Fatale: Ja och hästpojken kommer att bjuda till också!
Recarrdo: O ja, vi är som prostituerade, tillgängliga för allt och alla. Skillnaden är att vi inte tar betalt.
Mike Thaison: Ja, men vi är snabba och nästan osynliga!

- Det är ju som ni vet inte bara Sweden Rock som står för dörren - ni har även bokat in Getaway Rock Festival och Sonisphere Sweden i sommar, vilket inte direkt är en droppe piss i havet. Hur önskar ni att framtiden för Seventribe ser ut efter de här spelningarna - vad är ert mål med bandet?

Recarrdo: Absolute Musik 1,243,876.
Mike Thaison: Vi siktar på drömläge exakt hela tiden! Inget tramstjafs om felsynkad urbajsning... Så ofta händer det att man blir illa till mods och avtänd. Vi vill se till att upplägget är som en volley med eller utan skruv, man går ut hårt, ökar och sen smäller man in den! Fridens liljor! (Det är egentligen ett uttryck för välsignelse inom pingströrelsen. Men eftersom vi är ateister så blir det mer en blombukett, i ordform.)
Juan Fatale: Vi önskar många spelningar med massa mos och kärlek till alla
Tribewarriors där ute!
Piiiiz

Vill du veta mer om Seventribe? Gå in på http://www.seventribe.com/

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook


|Hem|