Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Rockstad:Falun 2011 | FESTIVALPHOTO
 

Rockstad:Falun 2011

Fjärde upplagan av Rockstad:Falun hålls för andra året på Lugnet i Falun, en skidstadion som ligger i ett idylliskt område med skog runt, här finns mycket potential för en festival. Campingen ligger på ett nära avstånd och en promenad till stadens centrum tar cirka en halvtimme.

Band som bokats i år är bland andra Freedom Call, Enforcer, Raubtier, Entombed, Sabaton, Van Canto, Pain och Helloween, vilka verkligen lockat besökare i alla åldrar.

Vart man än vänder ögonen finns funktionärer vilket talar för ett rent och säkert festivalområde. Soptunnor finns det gott om och man har skänkt en extra tanke åt miljön och ställt burk- och petflaskinsamlingar intill, vilket är ett stort plus i kanten.

Bajamajor finns det så det räcker, det är kö ibland men inget onormalt för festival. De saknar ibland handsprit men är i övrigt påfyllda med papper, och det finns även fräscha spoltoaletter på väg till campingområdet.

Det finns ett bra utbud av mat, från vanliga baguetter och hamburgare till tex mex, vildsvin, langos och älgwok. Vattenkranar finns också för påfyllning av vattenflaskor, vilket är guld värt under dessa gassande dagar. En liten marknad säljer det sedvanliga på festival, merch, skivor och kläder.

Rockstad:Falun lockade 5000 besökare i år, och sammanfattningsvis kan man säga att det är en liten version av en stor festival - den har allt men i mindre skala. Det är bra arrangerat och om ekonomin och ambitionerna tillåter så talar allt för att den här festivalen kan växa till sig ordentligt och nå en riktigt hög status bland Sveriges festivaler.

Festivalens bästa: Människorna som jobbade med Rockstad:Falun, som är tillmötesgående utan taskig attityd samt arbetade så att festivalen på det stora hela flöt på utan några bekymmer alls.

Festivalens sämsta: Priserna i baren var ganska smärtsamma. Flasköl för 65 spänn känns inte helt okej, och fatvarianten för en 50-lapp är på gränsen.

Festivalens roligaste: Dökött gjorde min lördagkväll och detta trots att jag bara fick en låt.

Festivalens vad-i-helvete: Hell. Läbbigt bleksminkade gubbar med taskigt hårfäste och Draculakostymer. Jag vet inte om jag ska skratta, gråta eller spy.

För att läsa mer om festivalen, besök http://rockstadfalun.net/

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook


|Hem|