Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
SABATON, Rockstad:Falun 3/6 | FESTIVALPHOTO
 

SABATON, Rockstad:Falun 3/6

 Betyg

Ja, det är ju ingen tvekan om vilket band som är favorittippat ikväll. Det är proppfullt framför stora scenen och öltältet ekar så när som på tomt. Sabaton har lovat en show utöver det vanliga och det går bara att konstatera att de håller precis vad de lovar.

De bjuder på en spektakulär scenshow med mycket pyroteknik, här har man inte sparat på krutet och det blir onekligen maffigt. Vi får gästframträdanden av Frédéric Leclercq från Dragonforce och Grave Diggers Chris Bolthendahl. Även U.D.O gör som utlovat ett gästspel men han gör inte Into The Fire bättre än Jocke själv hade gjort.

Man känner glädjen och värmen bandet och gästerna emellan, det är en fantastisk stämning och hela Falun verkar vara frälst, publikstödet är enormt. Det är inte bara det visuella som är bra, ljudet och musiken är precis lika tillfredsställande. Möjligen kunde man ha gjort ett lite annorlunda låtval med mer fart i, eftersom det blir något segt ibland.

När Van Canto går på scen och framför Primo Victoria tappar jag lite av den mastiga upplevelsen. Den här låten är en av Sabatons topplåtar och att höra den a capella känns tyvärr mest som ett stort platt antiklimax.

Inte helt oväntat så blir det här festivalens bästa och mesta spelning som avslutas med ett tacktal och ett magnifikt fyrkverkerispel likt nyårsafton. Och faktum är att Sabaton hade klarat sig minst lika bra utan gästerna, de hade fått full pott ändå.

Setlist
1. Ghost Division
2. Uprising
3. White Death (gäst Frédéric Leclercq, Dragonforce)
4. Cliffs of Gallipoli
5. 40:1
6. The Art of War (gäst Chris Boltendahl, Grave Digger)
7. The Final Solution
8. Into The Fire (gäst Udo Dirkschneider)
9. The Price of a Mile
10. Screaming Eagles
11. Primo Victoria (framförd av Van Canto)
12. Aces in Exile
13. Coat of arms
14. Primo Victoria (gäst Frédéric Leclercq och Van Canto)
15. Metal Medley (gäst Frédéric Leclercq och Van Canto)

Skribent: Emily Lövstrand
Jag har inte Facebook


|Hem|