Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
WOLF @ MuskelRock Tyrolen 3/6-11 | FESTIVALPHOTO
 

WOLF @ MuskelRock Tyrolen 3/6-11

 Betyg

WOLF inne på Tyrolens dansbana under tak lockade tyvärr inte den publikskara som man skulle kunna önska. Första tanken när man stod där under första låten var – Vad är det med folk?

Öppningslåten Evil Star är en röjarlåt som skulle få vilken farbror som helst att hoppa ur sina strumpor! Publiken är liten men den är med på vartenda ton. Irritationen över att inte mer än kanske 200 pers orkade ta sig in på Tyrolen försvinner snabbt då vi fullständigt blir överkörda av ett krossande WOLF. Vargarna förtjänar ett fullsatt tält men proffs som de är ser de helt oberörda ut och levererar käftsmäll efter käftsmäll och innan konserten är över har man blivit golvad!

Niklas ”Viper” Stålvind är en frontman av rang och hans pipa klingar rent under Tyrolens levande tak. WOLF är så pass givande på scenen att alla i bandet borde kallas för frontman! Johannes på gitarr, Anders Modd på trummor och Richard Holmgren på trummor levererar tonsäkra partier vart efter varandra. Kärleken till musiken är nästan självlysande och samtliga utnyttjar den trånga scenen till fullo. Det bjöds på några nya mumsbitar från nya plattan Legions Of Bastards som krossarlåten Skull Crusher. En hård headbanging-dänga med grym refräng.

Viper presenterade videoteamet som skulle spela in nya musikvideon till just Skull Crusher och publiken blev ännu galnare än tidigare. Vicious Companions är rak och enkel fartfylld med det rätta klöset i. Full Moon Possession är ännu grymare. De nya låtar ger mersmak och sätter sig direkt.
Givetvis levererades klassiska versioner av I Will Kill Again, Bite och Hail Caesar

Överraskningsinsklag utav ett bombnedslag (i dubbel bemärkelse) blev det när som sista nummer ta in Messiah från ex-Candlemass! Tillsammans körde de Deep Purples tunga Black Night. Messiah Marcolins patenterade doom-dans fick publiken i gungning. En avslutning som fick pulsen att rusa rätt upp i taket!

Man behöver inte vara ett fan av WOLF eller ha lyssnat in materialet noga innan en spelning. Materialet är lättsmält och levereras med en sådan pondus att man suger efter mer.

Skribent: Stefan Vohnsen
Jag har inte Facebook


|Hem|