Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
UFO: The Visitor | FESTIVALPHOTO
 

UFO: The Visitor

 Betyg

Review160_The_Visitor

UFO: The Visitor
SPV/Border

UFO har funnits så länge att de flesta av oss var mycket små eller inte födda när de inledde karriären 1969. Originalmedlemmarna; Phil Mogg, sång, och Andy parker, trummor, är fortfarande med. Originalbasisten Pete Way kan inte medverka pga. En leversjukdom. ”Halvnye” Paul Raymond, gitarr/keybords, kom med i bandet 1976. Gitarrfenomenet Vinnie Moore har varit med sedan 2003, efter att ”meste” gitarristen Michael Schenker definitivt inte ville vara med längre.
Öppningslåtar är viktiga, ”Saving Me” är ingen sådan. Tur att ”On the Waterfront” är ren rå UFO. Vinnie har dessutom allt en ersättare till Michael måste ha. Rockiga låtar som ”Hell Driver” och ”Rock Ready” är också typiska för UFO, och hade varit mycket bättre öppningslåtar. Den typiska berättande stil och medryckande melodi som UFO har varit så bra på genom åren återfinns i ”Stop Breaking Down” och ”Can´t Buy a Thrill”. Övriga låtar passar väl in i dessa kategorier, med undantag för påtagligt sega ”Living Proof”. De rockiga låtarna är tillräckligt många för att rädda UFO från att beskyllas för att vara ett gubband på övertid. Tvärt om låtar med drag som de ovan nämnda och ”Stranger in Town” lovar gott inför framtiden. Min enda fråga blir hur länge ett band orkar hålla på efter 40-årsjubiléet.

Track List Saving Me On the Waterfront Hell Driver Stop Breaking Down Rock Ready Living Proof Can´t Buy a Thrill Forsaken Villains & Thieves Stranger in Town

www.spv.de www.ufo-music.info

Skribent: Mikael Johansson
Jag har inte Facebook


|Hem|