Join Festivalphoto at Faceboook
Follow Festivalphoto at Twitter
Watch our festival videos at Youtube
Follow Festivalphoto at Instagram
Prong: Power of the Damn MiXXer | FESTIVALPHOTO
 

Prong: Power of the Damn MiXXer

 Betyg

Review171_Prong

Prong: Power of the Damned Mixxer
13th Planet/Sound Pollution

PRONG har en lång och blandad karriär bakom sig. Jag är övertygad om att originalbandet skulle ha skrattat ihjäl sig om någon sagt att de skulle ge ut en skiva med låtar som påminner om industri/dance 2009. Det tidiga PRONG metal, hardcore punk, industri, allt har de hållit på med, under sångaren och gitarristen Tommy Victors ledning. Det PRONG jag gillade gav ut ”Beg to Differ” på Epic 1990. På den tiden var de ett namn att räkna med och lockade till och med till sig basisten Troy Gregory från FLOTSAM & JETSAM. 1996 splittrades bandet för att återbildas 2002.
Mixarna är inte helt motbjudande men det blir för mycket av ett möte mellan två världar. Trummorna har ett dance beat medan gitarriffen är ganska giftiga. Sången låter inte konstlad men looper och syntslingor följer. Vem riktar de sig till år 2009? Dansgolvet kanske kan ta till sig musiken men knappast imagen. Hårdrockarna vet jag inte riktigt hur de reagerar. Stabil hardcore mixad med thrash spelar de inte längre. Jag hade inte lagt pengar på en skiva med mixversioner, det får dance-människorna göra. Förvirrande skiva, men även REVOLTING COCKS gör dem numera.

Track List Worst of It (Worst of the Worst Mix) Can´t Stop the Bleeding (S Mack! Mix) The Banishment (Wolfzilla & the Angry Moon Mix) Power of the Damager (Fabrication Mix) 3rd Option (Naked in the Cadillac Mix) Pure Ether (Big Riddim Mix) Message Inside of Me (Chicxulub Impactor Mix) No Justice (Crackmix) Looking for Them (Contagious Mix) Spirit Guide (Reality´s Edge Mix) Changing Ending Troubling Times (Abandoned Structures Mix) The Banishment (Bitter Harvest Mix) Bad Fall (Smile on Your Face Mix)

www.afm-records.de www.prongmusic.com

Skribent: Mikael Johansson
Jag har inte Facebook


|Hem|